top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαgreekgamedevguild

VGD: Χτίζοντας την Εγχώρια Βιομηχανία

Έγινε ενημέρωση: 24 Σεπ

Τα τελευταία τρία χρόνια τα μέλη του Συλλόγου Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος έχουν προβεί στη συγγραφή ενός σχεδίου ενδυνάμωσης και θεμελίωσης της βιομηχανίας του ψηφιακού παιχνιδιού στην Ελλάδα.


Στο σχέδιο αυτό έχουν συνεισφέρει δεκάδες από τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποιώντας συναντήσεις με εμπειρογνώμονες του χώρου από όλο τον κόσμο, ερευνώντας τις βιομηχανίες και τα προγράμματα στήριξης άλλων χωρών, αλλά και μιλώντας με τους επαγγελματίες του κλάδου στη χώρα προκειμένου να σκιαγραφήσουν τις ανάγκες τους.


Η δουλειά των τελευταίων αυτών χρόνων οδήγησε σε μια έκδοση της ολιστικής αυτής πρότασης με το όνομα VGD, που καλύπτει ένα εύρος ενεργειών για την τεκμηρίωση του κλάδου μας, από εκπαιδευτικά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, μέχρι και εθνικές αποστολές και την τεκμηρίωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου στην Ελλάδα.


Η παρούσα έκδοση έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου και κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον Απρίλιο του 2024. Θεωρούμε σκόπιμο την δημοσίευση του VGD και στο ευρύ κοινό με την παρούσα ανάρτηση για την ενημέρωσή σας αλλά και για τις ιδέες και προτάσεις σας προς βελτίωση αυτού. Η τρέχουσα έκδοση του VGD μπορεί να βρεθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1cbZgSTS0zduq93dzyzkhtk-6JTOaCG6K/view?usp=drive_link Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι παραμένουμε σε τακτικές συζητήσεις με την Πολιτεία προσπαθώντας να κάνουμε ξεκάθαρη την αναγκαιότητα συστημικής και ολιστικής προσέγγισης για την ανάπτυξη του κλάδου, με την κοινότητα ενεργό μέρος της συζήτησης.


Οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας έχουν οδηγήσει στην τρέχουσα μορφή του CRGR-VGD που νομοθετήθηκε παράλληλα με τον νέο φορέα Creative Greece και μεταξύ άλλων έθεσε ένα αυτόνομο από τον κινηματογράφο νομοθετικό πλαίσιο για τα Video Games. Με τη συνεχή στήριξη της κοινότητας αλλά και το έργο των μελών και των εθελοντών μας πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το VGD ως μέρος του Νόμου της χώρας στην ολότητά του θέτοντας υγιή θεμέλια για την ανάπτυξη την βιομηχανίας μας.

82 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page